Főzd meg a Titanic menüjét

Szerző: Zita

2017. október 3. / 6:45

Repülj velem és az ételekkel a múltba.

Elmentem megnézni a Titanic kiállítást Budapesten. Óriási élmény volt. Több mint 3 órába telt végigjárni s minden percét élveztem. Mivel a a belépésnél mindenki kap egy Titanicon utazó ember személyiségét tartalmazó kártyát, érzelmileg és időben is közelebb kerülünk a katasztrófa. A kiállítás végén tudjuk csak meg hogy meghaltunk, vagy a túlélők közé tartozunk.


Én egy 3. osztályon utazó nő voltam, aki túlélte a katasztrófát. Egy középsúlyú bokszoló feleségének a személyiségét kaptam, aki elhagyta a férjét és Angliába utazott, de meggondolta magát így épp hazafelé tartott kibékülni, és újra kezdeni a kapcsolatát. Izgalmas játék volt.

Ki volt írva mindegyik osztály ételsora, melyet elhatároztam, hogy meg fogok főzni. Természetesen több napra szétszedve, mert ez egy kicsit sok lenne egyszerre.

III. osztály

Zöldségleves
Sült sertés zsályával és hagymával
Zöldborsó
Főtt burgonya
Kabin kekszek, friss kenyér
Szilvapuding édes öntettel
Narancs
Tea

Marharagu burgonyával és savanyú uborkával
Sárgabarack
Friss kenyér és vaj
Gyümölcskenyér
Tea

 

II. osztály

Francia Consommé Leves Tápiókával
Sült Foltos tőkehal csípős szósszal tálalva
Currys csirke rizzsel
Mentaszósszal tálalt bárány
Vörös áfonya szósszal tálalt sült pulyka
Zöldborsó fehérrépa pürével
Főtt rizs
Főtt és sült burgonya
Szilvapuding
Borzselé kókusz szendviccsel
Amerikai fagylalt
Válogatott diófélék
Friss gyümölcs
Sajtos keksz
Kávé

 

I.osztály

Consommé Olga (Árpakrém leves)
Mousseline Mártásban érlelt lazac, uborkával
Filet Mignon Lili (Bélszín steak)
Hirtelensült Csirke Lyoni módra
Töltött cukkini zöldségekkel
Mentaszósszal tálalt bárány
Almaszósszal tálalt sült kacsa
Marhabélszí Cháteau Burgonyával
Római puncs
Sült galambfióka zsázsával
Hideg spárga vinaigrette szósszal
Libamájpástétom
Zellerkrém
Waldorf puding
Őszibarack Chartreuse zselében
Csokoládés és vanillíás éclair
Francia fagylalt

Top