Szeretnéd egy extrém jó kávéval meglepni magad? Akkor tudd meg, mi a titok egy jó kávéhoz!

Szerző: Zita

2017. szeptember 28. / 10:52

 kávéfőző titkai

 

 

1.titok! A kávézás az őrlésnél kezdődik.

A jó kávé nem csak kávéfőzőn múlik. A bolti őrölt kávéval nem tudja a legjobb ízeket előhozni. Ha a tökéletes kávét szeretnéd, muszáj rászánnod magad az őrlésre. A nem beépített kávéőrlő nagyon macerás és összekoszolja a konyhát.  Bár az őrölt kávé illata csodás, én inkább a  beépített őrlőműves kávéfőző használatát ajánlom, amely gombnyomásra megőröli a kávészemeket.

Fontos, hogy jó minőségű kávéőrlőt válassz, mert különböző őrleményekre van szükség kávétípustól függően. A profi gépek mindig csak az adott kávétípushoz szükséges kávé mennyiséget őrlik meg, ezzel emelve a kávéélményt.

A kávé íze attól függ, hogy mennyi ideig főződ, és milyen a kávéőrlemény. A túlfőzött kávé keserű, vagy a túl finomra őrölt kávé is. Az alul-főzött kávé pedig vízízű, vagy a túl durvára őrölt, mert gyorsan átfolyik a víz rajta és nem oldódnak ki az íz anyagok. Az őrlés minősége tehát alapvető fontosságú.

 

2. titok! A tökéletes tejhab

Tejhabos csodaCappucinó,  Latte Macchiátó? A tejes csodák melyhez ajánlom  az automata tejhabosítóval felszerelt kávéfőzőket. Ez a rendszer egy csövön keresztül szívja ki a dobozból a tejet, és azonnal, automatikusa habosítja. Ehhez a beépített tejtartályt is használhatja, amelyet könnyen távolíthat és a hűtőszekrényben is tárolhat.

 

3. titok! Mindig egyformán tökéletes

Hasznos funkció, ha van memóriája a kávéfőzőnek, mert akkor megjegyzi, hogy milyen erősségű kávét szeretsz, ezen kívül a hőmérsékletet és a hogy mennyi vizet adjon hozzá. Legközelebb így nincs szükség semmilyen beállításra, egyetlen gombnyomásra pontosan olyan kávé készül, amilyent szeretsz.

 

4. titok! Könnyed kezelés

A beépített őrlőműves, víz és tejtartályos kávéfőzők praktikusak és felettébb kényelmesek. Azonban egy professzionális digitális kijelző még átláthatóbbá teszi a kávéfőzést, sőt precízebb kezelést tud nyújtani.  Én imádom a színeket és a Jura kínálatában pedig színes TFT-kijelzős kávégépet is találunk, ahol képek alapján választhatunk.

 

5. titok! Takarítás? Nincs többé…

A modern kávéfőzők víz- és baktériumszűrővel vannak felszerelve, illetve a kijelzőn láthatod, hogy szűrőt kell cserélni. A tejmaradványokat gőztisztítással oldják meg, és tudnak automatikus tisztítást, illetve vízkőmentesítő programot futtatni. Így lesz minden csésze kávé utánozhatatlanul friss. 🙂

 

Szuper ajánlat, mely a csúcsok csúcsa:

Jura smart connect

Jura kávéfőző a csúcskészülék

Jura IMPRESSA J85 Őrlőműves automata kávéfőző

Ez egy nemzetközileg elismert díjnyertes modell, melyet akkor ajánlok Neked, ha fontos az igényesség a kávézásban. A kinézete stílusosságot csempész a térbe, és Jura Smart Connecttel akár az ágyból is irányítható tablet vagy okostelefon segítségével.

A további extra funkciókért tekintsd meg a készülék adatlapját!

Az Online Márkabolt Kávéfőző szalonjában biztosan megtalálod a tökéletes kávéfőzőt.

Vásárlás előtt gondold át a kávézási szokásaid. Amehttp://www.onlinemarkaboltok.hu/jura-kavefozo-markabolt/jura-impressa-j85-automata-kavefozonnyiben csak hosszú kávét, vagy eszpresszót iszol, nincs szükséged egy prémium kategóriás modellre, amely beépített tejhabosítóval van felszerelve. Ha viszont egy vérbeli barista vagy aki imád kísérletezni, és új kávéspecialitásokat kipróbálni, ne ár szerint válassz, hanem tudás szerint.

A luxust kedvelők mindenképpen Jura kávéfőzőt válasszanak, melyet már táblagépről, vagy okostelefonról is tudsz irányítani.

 

Top